Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, ABD'li yasa yapıcılara Fed aktiviteleri hakkında yaptığı konuşmaya ikinci ve son gününde devam etti.

Fed Başkanı, yasa yapıcıların ne zaman piyasadan çıkılacağına dair soruları üzerine merkez bankasının çıkış stratejisini yakında gözden geçireceğinin altını çizdi.

Bernanke, Federal Açık Piyasa Komitesi'nde ciddi çoğunluğun şu anki politikaları desteklediğini dile getirdi. Bernanke ayrıca Fed'in "batmak için çok büyük" konseptini ortadan kaldırmak için çalışması gerektiğini dile getirdi.

"Önümüzdeki en önemli sorunlar uzun dönemli olanlar" diyen Bernanke, faizlerin de zamanla yükseleceğini söyleyerek "Yükselen faiz oranları daha güçlü bir ekonominin sinyallerini veriyor olabilir" ifadelerini kullandı.

Bernanke ayrıca merkez bankasının tahvil alımlarının hazine tahvili veya mortgage destekli tahvil piyasasını bozmadığını da sözlerine ekledi.

"Fed piyasayı çok yakından monitör ediyor" diyen Bernanke,  "Bu ana kadar çok göze batan bir şey görmedik" ifadelerini kullandı.