Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin vergi mükelleflerinin sahibi olduğu en büyük banka olan Royal Bank of Scotland Group Plc'nin (RBS) tüm yıl zararı, sigorta ve swapları yanlışlıkla satan müşterileri tazmin etmek için ilave 1.1 milyar sterlin (1.6 milyar dolar) daha ayırmasının ardından, arttı.

Banka'nın net zararı, geçen yılın aynı dönemindeki 2 milyar sterlin seviyesinden 5.97 milyar sterline yükseldi. Bloomberg News'un anketine katılan dokuz analistin tahminlerinin medyanına göre, Banka'nın 5.1 milyar sterlin zarar açıklaması bekleniyordu. RBS ayrıca, sermayesini güçlendirmek için, ABD'deki Citizens birimindeki payını satacağını ve yatırım bankacılığı bölümünü küçülteceğini kaydetti.

Önceden atılan yanlış adımların maliyeti, Banka CEO'su Stephen Hester'ın, 2008 yılında dünyanın en büyük banka kurtarmasına sahne olan kuruluşu kara geçirme çabalarını olumsuz etkiliyor. Hükümet, Edinburgh merkezli Banka'ya, 45.5 milyar sterlinlik kurtarmanın bir kısmını geri alabilmek için, daha fazla varlık satma ve sermayesini güçlendirmesi yolunda baskı yapıyor.

Oriel Securities Ltd.'nin bankacılık analisti Vivek Raja'ya göre, Banka'nın gelirleri 2012 yılında yüzde 6.9 düşerek 25.9 milyar sterline indi ve analistlerin beklentisinin altında kaldı. RBS ayrıca, en büyük piyasası olan İngiltere'deki büyümenin baskı altında kalacağı beklentisinde olduğunu kaydetti.