Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Daha ziyade kamera ve fotoğraf makinesi ürünleri ile tanınan Fujifilm Holdings Corp., Microsoft'a kişisel bilgisayar sektöründe Apple ile savaşında yardımcı olabilir.

Fujifilm daha büyük ve daha kullanışlı dokunmatik ekran yaratmak için gümüş ile deneyimini kullanıyor. Geniş dokunmatik akranlı panele sahip olan laptop ve masaüstü bilgisayarların üretimi sensörlerde bir çeşit nadir element olan ve kısaca ITO denilen indiyum kalay oksit kullanıldığı için pahalıya mal oluyor.

Atmel Corp. (ATML) and Uni-Pixel Inc. (UNXL) ve Fujifilm'in de içinde bulunduğu şirketler maliyeti düşürmek için başka elementlerin üzerinde çalışıyorlar. Bu yıl üretilen notebookların yüzde 13'ü dokunmatik özelliği taşıyacakken Microsoft ve Hewlett-Packard Co gibi PC üretcilerinin de yüzyüzde olduğu zorlu görevin altını çiziliyor. Söz konusu şirketler 2007 yılından beri dkounmatik cihazlar satan Apple'ın karşısında inandıcı bir korku yaratmayı deniyorlar.

Dallaslı Williams Financial Group Inc.analisti Cody Acree konuyla ilgili "Tüm sektör ITO'nun yerine bir muadil bulmak için yıllardır uğraşıyor." açıklamasında bulundu.

 

“The entire industry has been looking for a replacement for ITO for years,” Cody Acree, an analyst at Williams Financial Group Inc. in Dallas, said in an interview.