Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de varlık yönetimi ürünlerindeki yeni kısıtlamaların banka kazançlarının büyümesini ve ekonomiyi olumsuz etkileyeceği endişesi üzerine Çin Borsası son 3 haftanın en büyük düşüşüne işaret etti.

Bankacılık regülatörünün varlık yönetimi ürünlerinin kurallarını sıkılaştırması ve bakanlar kurulunun faizlerdeki kısıtlamaları azaltma çağrısında bulunmasının ardından Industrial Bank Co. yüzde 9.6, China Minsheng Banking Corp. ise yüzde 8.3 değer kaybetti. china Vanke Co., hükümetin emlak kontrollerini artıracağı spekülasyonu üzerine gayrimenkûl şirketlerindeki düşüşe öncülük etti.

Yatırımcıların yeni kuralların neleri kapsadığını anlamaya çalıştığını söyleyen Huatai Securities Co.'nun analistlerinden Zhou Lin, "Tam etkinin ne olacağından emin değiliz. O nedenle yatırımcılar da olumsuz etkileri gözünde büyütüyor, bu da sert satışlara neden oluyor" dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.5 kayıpla 4 Mart'tan bu yana en büyük düşüşünü kaydetti ve 2,244.22 puana geriledi. CSI 300 Endeksi yüzde 2.9 düşüşle 2,508.26 puana indi; Hang Seng China Enterprises Endeksi ise yüzde 2 kaybetti.

Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacimleri 30 günlük ortalamanın yüzde 26 üzerinde seyrederken, 30 günlük volatilite de 13 ayın zirvesine tırmandı.