Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, Real Madrid ile yapacakları UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçını heyecanla beklediklerini söyledi.

Maçın oynanacağı Santiago Bernabeu Stadı'nde gerçekleştirilen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Sneijder, ''Çok heyecanlı bir bekleyişimiz var. Şampiyonlar Ligi'nde futbol seviyesi oldukça yüksek. Çok iyi bir maç olacaktır'' dedi.

İnter'de forma şansı verilmeyen dönemin ardından Galatasaray'a gelişiyle ilgili yöneltilen soru üzerine Hollandalı futbolcu, ''Burada yeniden oynamaya başladım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Bana verilen fırsattan dolayı mutluyum. Futbol oynayamadığım son dönemi unuttum'' yanıtını verdi.
Eski teknik direktörü Jose Mourinho'ya karşı önemli bir mücadeleye çıkacağının söylenmesi üzerine Sneijder, ''Mourinho çok önemli bir teknik adam. Birlikte İnter'de güzel zamanlar geçirdik. Biz düşman değil dostuz'' ifadesini kullandı.

-''Alacağımız skor önemli''

Real Madrid maçını kazanmak için geldiklerini belirten Sneijder, şöyle konuştu:
''Alacağımız skor çok önemli. Kazanmak en önemlisi. Buraya kazanmak için geldik ve bunun için oynayacağız. Biz iyi bir takımız. Çeyrek finale kadar gelmemiz kesinlikle sürpriz değil. Her geçen maçta daha çok gelişerek bu noktaya geldik. Amacımız yine kazanarak yolumuza devam edebilmek. Kesinlikle güzel bir maç olacaktır. Real Madrid'e saygı duyuyoruz. Bunu hak ediyorlar. Onlarla 2 önemli 90 dakika oynayacağız.''

-''Galatasaray'da olmam benim için geri adım değil''

Türkiye'de oynanan futbol seviyesinin kendisini şaşırttığını belirten Hollandalı oyuncu, ''Galatasaray'da olmaktan çok mutluyum. İlk günden itibaren halimden çok memnunum. Buradaki herkes bana yardımcı olmak için çaba sarf ediyor. Kesinlikle doğru bir seçim yaptım. Türkiye'de Galatasaray'ın kadrosunda olmam benim için geri adım değildir. İnter'den Galatasaray'a gelişim ileri bir adımdır. Türkiye'deki futbol seviyesi benim için sürpriz oldu. Futbol seviyesi çok yüksek. Güçlü bir takımdayım ve her maç çok zorlu geçiyor. Türkiye'de futbolun gelişimi yukarı yönde'' görüşünü belirtti.

AA