Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, küresel ekonominin "çok yeni bir uyuşma" dönemine girdiğini belirterek, toparlanmanın bulanık göründüğünü dile getirdi.

Xi bugün gerçekleştirdiği konuşmada uluslararası finansal endüstrinin risklerle dolu olduğunu ve korumacılığın gittikçe yaygın hale geldiğini belirterek, ülkelerin ekonomik sistemlerini ayarlamakta hâlâ zorluk çektiğini ve uluslararası mali sistemin gelişmeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Küresel anlamda yasa yapıcılar duraksayan veya yavaşlayan ekonomik büyüme tehditiyle karşı karşıyalar. Yalnızca geçtiğimiz hafta Bank of Japan daha önce benzeri görülmemiş bir parasal teşviğe hazırlandığını açıklarken, ABD'de istihdam verileri beklentilerin yarısının altında kaldı, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi de genişlemeci para politikasına devam edecekleri garantisini yineledi.

Xi, "Bütün ülkeler için gelişimi ve büyümeyi sağlayabilmek hâlâ savaşılması gereken bir cephe. Birbirinin çabalarını gölgelemek yerine ülkeler tamamlayıcı politikalara eğilmeli" ifadelerini kullandı.