Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bank of America Corp. tarafından yapılan açıklamada emtia, hisse ve tahvillerin küresel ekonominin sağlığına yönelik çelişkili mesajlar gönderdikleri belirtilerek, "imkansız üçlü"nün piyasa volatilitesinde artışa neden olabileceğini belirtti.

24 ham maddenin yer aldığı S&P GSCI Spot Endeksi geçtiğimiz iki ay boyunca yüzde 10 gerilerken, Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 1.4 ilerledi ve gelişen piyasalarla çevre Avrupa ülkelerinde tahvil faizleri düştü.

Emtia, küresel ekonomide yavaşlama olduğu sinyalini verirken, hisseler ABD'de güçlü tüketici harcaması beklentilerini yansıtıyor. Öte yandan Bank of America Merrill Lynch küresel oran ve Döviz araştırma direktörü David Woo tarafından yazılan ve dün yayınlanan bir notta kredi piyasalarının Japon hanehalkından yüksek getirili varlıklara talebin artacağının tahmin edildiği belirtildi. Bu piyasaların hepsinin birden doğru mesajı göndermesinin zor olduğunu belirten rapor, yatırımcıların da fiyatlarda yaşanabilecek "büyük düzeltme"yi de hafife aldıklarını ifade etti.

"Bir şeyler değişmek zorunda olacak" diyen Woo, yatırımcıların ayrıca Çin'in teşvik ölçeğini, ABD'deki konut sektörü toparlanmasını ve Japonya'nın riskli okyanus ötesi varlıklara olan iştahını abartıyor olabileceklerini.