Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu, 2013-14 Yeni Dönem Stratejik Programı'nı kamuoyuyla paylaştı. Yased Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Timuray, konuşmasında Derneğin yeni programı ve misyonu hakkında bilgi verdi.

Timuray, Türkiye'nin uluslararası yatırımlardaki payını yüzde 1'den 3'e çıkarmayı ve yabancı yatırımlar içinde Türkiye'nin ilk 10 ülke arasında görmeyi hedeflediklerini söyledi. Yatırımcıların özellikle yatırım ortamı cazibesine, hukuk güvenliği, vergi, teşvik gibi düzenlemelere baktığını belirten Timuray, uluslararası yatırımcının algısının güçlenmesi için bu konularda çözüm önerileri getireceklerinin altını çizdi.

Serpil Timuray, “İSO 500 listesinde 140 uluslararası şirket yer almakta olup, bu şirketler İSO 500'ün toplam ihracatının yüzde 44'ünü, üretimden satışların yüzde 30'unu, istidamın ise yüzde 28'ini gerçekleştirmektedir”dedi. Uluslararası yatırımcıların ekonomide kaldıraç etkisi de yarattığına dikkat çeken Timuray, Ar-Ge yatırımlarının 3/2'sinin yabancı şirketler tarafından yapıldığını belirtti ve Ar-Ge yatırımlarını artırmak için öncelikle uluslararası şirketlerin Türkiye'deki yatırımları artmalı dedi.

Arzu Maliki

amaliki@bloomberght.com