Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kriz kâhini lakabıyla bilinen Nouriel Roubini, Fed'in parasal genişleme politikasının ekonomiyi geliştirmek yerine daha fazla risk alımını teşvik ettiğini belirtti.

Fed'in yüksek orandaki tahvil alımının riskli tahvillerin işlem görmesini sağladığını söyleyen Roubini, yavaş büyümeye rağmen hızla yükselen bir hisse piyasası ve yüksek getirili gelişen piyasalara para akımını sağladığını dile getirdi.

Project Syndicate için yazdığı bir makalede Roubini, "Sorun şu ki Fed'in likidite enjeksiyonları reel ekonomi için bir kredi yaratmıyor, aksine mali piyasalardaki risk alımını teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

Fed tarafından yapılan açıklamalarda ise faiz oranının, işsizlik yüzde 6.5'e inene kadar düşük tutulacağı belirtilirken, 2015 yılından önce bir faiz artışının beklenmediği konuşuluyor.

Roubini, "Eğer mali piyasalar şimdiden köpüklüyse, 2015 yılında ne kadar köpüklü olacaklarını siz tahmin edin. Hatta daha da geç olmazs 2017 yılında Fed'in genişlemeyi bitirdiğinde nasıl olacağını bir düşünün" dedi.