Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin, önceki ay son 9 ayın en düşük işe alımına işaret etmiş olan tarımdışı istihdam verisinin öncesinde dolar, euro karşısındaki 2 haftanın en büyük kazancını sonlandırdı.

Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi'nin politika yapıcıların rezerv fazlalarını tutmaları için bankalardan ücret almasıyla sonuçlanabilecek olan negatif faize açık görüşlü olduklarını söylemesinin ardından euro dün 16 önemli para biriminin 15'i karşısında değer kaybetti. Traderların Avustralya Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta faiz indireceğini speküle etmesiyle Avustralya doları, Yeni Zelanda doları karşısında 12 yılın en uzun haftalık düşüş sürecine işaret etti.

Verilerin son dönemde yumuşadığını ve bunun tarımdışı istihdam verilerine de yansıyabileceğini öngören Commonwealth Bank of Australia'nın uluslararası ekonomi müdürü ve baş Döviz stratejisti Richard Grace, rakamın zayıf olursa, doların uzun vadeli tahvil faizleriyle birlikte düşeceğini söyledi.

Dolar dün euro karşısında yüzde 0.9 değerlenerek bu haftaki kayıplarını yzüde 0.4 ile sınırlamasının ardından bugün Singapur saati ile 11:06 itibariyle 1.3076'dan işlem gördü. Dolar, yen karşısında 97.94'ten 97.98'e çıkarak 26 Nisan'daki seviyesinin yüzde 0.1 altına işaret etti. Euro, yen karşısında 127.95'ten 128.11'e yükseldi.

Japon Borsaları bugün ve 6 Mayıs'ta tatil sebebiyle kapalı olacak.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre ABD'de tarımdışı istihdam Mart'taki 88,000'lik artışının ardından Nisan'da 140,000 kişilik ekleme yaptı. ABD'de işsizlik oranının yüzde 7.6 ile Aralık 2008'den bu yana en düşüğüne işaret etmesi bekleniyor.