Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksinin 3. haftalık kazancını genişleteceği sinyalini verirken, G-7 finans liderlerinin bugün gerçekleştirecekleri buluşma öncesinde merkez bankalarının teşvik önlemlerine devam edeceği söylentileleri yayılıyor.

Nvidia Corp. ilk çeyrek satış ve gelir verilerinin beklenenden daha iyi çıktığını açıkladıktan sonra erken New York işlemlerinde yüzde 1 değer kazandı. Molycorp Inc. tahmin edilenden daha az bir kayıp yaşadığını belirtmesiyle birlikte yüzde 6.4 arttı. Priceline.com Inc. ikinci çeyrek kâr beklentisinin analistlerin tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 2 kayıp yaşadı.

S&P 500 Endeksi Haziran vadelileri yüzde 0.1 artarak New York saati ile 07:31'de 1,626.8 puan oldu. Gösterge endeksi 2 Mayıs'tan başlayarak yaptığı ralli ile art arda 5 seans rekor kırarak haftalık yüzde 0.8 kazanca doğru ilerliyor. Dow Jones vadeli kontratları bugün 33 puan, yani yüzde 0.2, yükselerek 15,077 puan oldu.

Londra'da bulunan Credit Suisse Asset Management'in kıdemli danışmanı Bob Parker, "Birkaç ay önce Fed'den işsizlik oranı hedefinin yüzde 6.5 olduğu ve bu  oran yakalanana kadar genişlemeci para politikasına devam edileceği yönünde oldukça net bir açıklama yapılmıştı. Şu anda işsizlik oranı yüzde 7.5. Asıl soru ise; ne zaman yüzde 6.5'e ulaşacağız? Benim tahminim 2014'ün ortalarında" yorumunda bulundu.

G-7 maliye bakanları bugün, kuzey Londra'da bulunan Aylesbury'de iki gün sürecek bir toplantıya başlıyorlar. Kanada Maliye Bakanlığı 8 Mayıs'ta resmi olarak yaptığı açıklamada bu zirveden resmi bir bildiri çıkmayabileceğini açıklamıştı. Dünya genelindeki merkez bankaları Haziran 2007'den bu yana 511 kez faiz indirimine gidildiğini açıklamışlardı.