Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin, Türkiye'nin engellere rağmen yoluna devam edecek güçte olduğunu belirtti.

Olpak yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Suriye meselesindeki ve çözüm sürecindeki kararlı tavrının kimilerinin işine gelmiyor olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Türkiye başta demokratikleşme ve ekonomik kalkınma olmak üzere sorunları çözme yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Başbakanımızın ABD seyahati öncesi gerçekleştirilen menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Türkiye, engellere rağmen barış ve refah için yoluna devam edecek güçtedir."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hassas bir süreçten geçilen bu dönemde Türkiye;nin istikrarını bozmayı hedef alan Reyhanlı'daki saldırıları şiddetle kınadı ve lanetledi.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Bu çirkin saldırıları gerçekleştirenlerin bilmesi gereken birinci husus, insanlık onurunu çiğneyen terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağıdır."

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de patlamaları, bölgede istikrar unsuru Türkiye'nin barış sürecini baltalamayı amaçlayan bir olay olarak gördüğünü ifade etti. Masum vatandaşlara yönelik insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydeden Palandöken, herkesi birlik ve beraberlik içinde soğukkanlı davranmaya davet etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar da Türkiye'de huzuru ve istikrarı bozmak isteyenlerin bu tür eylemlere girebildiğini belirtti. Bayraktar, gözünü kan bürümüş odaklarca masum kişilere yönelik alçakça saldırının topluma korku salmayı amaçladığını ancak bu odakların emellerine ulaşamayacağını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, Palandöken ve Bayraktar patlamalarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.