Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin ekonomik toparlanmayı desteklemek için daha fazla şey yapması gerektiğini söyleyen IMF, Londra'daki hükümete altyapı harcamalarını hızlandırması ve kurtarılmış olan bankalar için özelleştirme planı yapması çağrısında bulundu.

IMF'nin hükümetin bütçe sıkılaştırmalarına odaklanmasını eleştirmesinin ardından büyük kısmı öngörülen İngiltere'nin politikalarını değerlendiren Fon, İngiltere Hazine Bakanı George Osborne'un gösterdiği "esnekliği" memnuniyetle karşıladı.

Yine de ekonomi için daha fazla şey yapılması gerektiğini savunan IMF, hükümetin büyümeyi desteklemek için yeni yeni beliren hız sinyallerini sermayelendirmesinin gerektiğini söyledi.

Sosyal konut inşaatları gibi altyapı projeleri istihdam yaratarak, ekonomik aktiviteleri destekleyebilir. Ancak ekonomik düşüş göz önünde bulundurudulduğunda IMF bunların tek başına yeterl olmadığını söylüyor.

IMF'nin ilk başkan yardımcısı ve ABD Başkanı Barack Obama'nın eski ekonomi danışmanlarından David Lipton, "Tüm sorunları çözecek tek bir kurşun yok" yorumunda bulundu.

IMF ayrıca kriz döneminde iflası önlemek için hükümet tarafından fonlanan 2 banka konusunda, yeni sermaye enjeksiyonu gerektirse bile net bir strateji geliştirilmesini söyledi. Londra hükümeti Royal Bank of Scotland ve Lloyds'u yeniden özelleştirmeyi planlıyor; anca bunun ne zaman ve nasıl olacak hâlen belirsizliğini koruyor.

Açıklamasında Bankaları özel sermayeye teslim edilmesine yönelik her stratejinin vergi mükelleflerinin değerini en yüksek seviyeye çıkarması, sektördeki güven ve rekabeti güçlendirmesi ve dışa yayılma risklerini minimuma indirmesi gerektiğini savunan IMF, "Bu bağlamda eğer sermaye açıklarını gidermek için hükümet desteği gerekiyorsa, bu da sağlanmalı" dedi.