Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

MÜSİAD 13. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri MÜSİAD Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. "BloombertHT.com Yılın Ekonomi Sitesi" seçilirken, "Ekoforum" ise "Yılın Ekonomi Programı" ödülüne layık görüldü.

Ödülleri, hak sahiplerine törene katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve MÜSİAD Başkanı Nail Olpak verdiler.

BloombergHT.com Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran adına ödülü Haber Müdürü Ahmet Öz ile Görsel İçerik ve Özel Haber Şefi Süheyla Yılmaz birlikte aldılar.

BloombergHT Televizyonunun konuya en vakıf isimlerle gündemin nabzını tartıştığı Ekoforum programının ödülünü ise Ekonomi Koordinatörü Özlem Dalga, Haber Koordinatörü Ali Çağatay ve Prof. Dr. Kerem Alkin birlikte paylaştılar.

-Çağlayan: Hakkımı THY'ye helal etmiyorum

Törende bir de konuşma yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan gecikmeden dolayı üzüntüsünü belirterek "THY uçağı rötar yaptı. Sizleri burada bekletmeye hakkım yok. Hakkımı Türk Hava Yollarına helal etmiyorum." dedi.

Konuşmasında 1987 yılında Ankara Sanayi Odası'nın meclis üyesi olduğunda ve yönetim kuruluna girdiği zaman ekonomi basını ile tanıştığını belirten Çağlayan ekonomi ile ilgili kendilerinin yerine artık Fitch'in, Moody's'in ve son olarak da JCR'ın konuştuğunu belirten Çağlayan, bugün önemli bir not yükseltmesine şahit olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin bu notların fazlasını hak ettiğini kaydeden Çağlayan, "Unutmayın şu anda daha baharı yaşıyoruz. Evvelallah yaz önümüzde. Türkiye'nin önümüzdeki aylardaki ekonomik performansının nasıl arttığını hep beraber göreceğiz" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ise bu yıl 13. kez dağıtılan ödüllerin MÜSİAD'ın gelenekselliği ile sürdürülebilirliği ile bağlantısı olduğunu söyledi.

Ödül töreni, Olpak'ın jüri üyelerine plaket takdiminin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

-MÜSİAD 13. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nde dereceye giren diğer isimler ve haberleri:

YILIN EKONOMİ HABERİ
Kara hackerdan devlete siber uyarı - Murat Gülderen - Bugün Gazetesi

YILIN REEL SEKTÖR HABERİ
Afrika’nın ‘rengini açacak - Esra Özarfat - Dünya Gazetesi

YILIN EKONOMİ ARAŞTIRMA HABERİ

Z Kuşağı Hakkında Her şey-Duygu Sayıner-Platin Dergisi

YILIN EKONOMİ RÖPORTAJI
Türk Merkez Bankası Nobel Alabilir - Serkan Arman - Milliyet

YILIN EKONOMİ KULİSİ HABERİ
Vatandaşa Aç Kapa Cezası - Sercan Akıncı - Yeni Şafak

YILIN EKONOMİ YAZARI
Şeref Oğuz - Sabah Gazetesi

YILIN EKONOMİ YAYINI
Forbes Dergisi

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ
Herbir Hurda Araçta Dram Saklı; Sökerken Yüreğimiz Yanıyor - Kübra Engin - Cihan Haber Ajansı