Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bartın Üniversitesinde doğal kozmetik ürünler üzerinde çalışma yapan öğrenciler, üniversitenin 5'inci kuruluş yıl dönümü için parfüm üretti.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden bir grup öğrenci, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler dersi uygulamaları kapsamında laboratuvarda parfüm hazırladı.

Yaklaşık 2 yıldır doğal kozmetik ürünleri üzerinde çalışma yapan öğrenciler, üniversitenin 5'inci yıl dönümü dolayısıyla ürettikleri parfüme "Barfüm" adını verdi.

Öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Tümen, iki yıldır kozmetik ürünlerini doğal olarak üretmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu konuda da büyük mesafe kat ettiklerini söyledi.

Söz konusu parfüm için patent almayı planladıklarını ifade eden Tümen, "Biz bu çalışmalarla öğrencilerimize ülkemizin doğal bitki türü zenginliklerinin nasıl kullanılabileceğini göstermek istedik. Ülkemiz bitki örtüsü bakımından bütün bir Avrupa kıtası kadar türe sahip. Bunun da üçte biri endemiktir" dedi.

Tümen, bitki örtüsü zenginliğinin yeteri kadar kullanılmadığını vurgulayarak, "Çalışmalarımıza, bitki örtüsü zenginliğimizden faydalanmak amacıyla başladık. İlk aşamada bunu başardık ve çeşitli türleri kullanarak ürünler elde ettik. Şimdi ise üniversitemizin beşinci yılına özel ürünler üretiyoruz" diye konuştu.

Kadın ve erkekler için 12 çeşit parfüm hazırladıklarını anlatan Tümen, parfümleri 5'inci yıl anısı olarak sınırlı sayıda ürettiklerini kaydetti.

AA