Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:20'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, ABD konut başlangıçları verisinin tahminleri tutturamaması ile büyük bir değişiklik yaşamazken, Fed'in bugün başlayan toplantılar sonrasında teşvikleri azaltma ile ilgili sinyaller vereceği düşünülüyor.

Kabel Deutschland Holding AG, Liberty Global Plc.'den teklif aldığını açıklamasıyla beraber rekor seviyeye yükseldi. Aveva Group Plc, Citigroup tarafından hisse notlarının yükseltilmesiyle yüzde 5.4 değer kazandı. Danimarkalı mali düzenleyicilerin risk ağırlıklı varlıklarını artırmasını söylediği Danske Bank A/S yüzde 6.1 kayıp yaşadı. Royal Imtech NV, ilk çeyrekte kayıp açıklamasıyla 2004'ten bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az gerileyerek günü 293.02 puandan kapadı. Endeks Bernanke'nin istikrarlı ekonomik veri gelmesi durumunda varlık alımlarını azaltabileceklerini açıkladığı 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 5.7 kayıp yaşamış durumda.

Allianz Global Investors şef hisse yatırım yetkilisi Lucy Macdonald, "Net mesajlar alacağımızı sanmıyorum çünkü Fed'in kendisinin ne zaman parasal teşvikte azaltmaya gideceğini bildiğini düşünmüyorum. Yılın başından beri çok güçlü bir piyasaya şahit olduk. Volatilite biraz arttı ve büyük ihtimalle o seviyede kalacak" ifadelerini kullandı.

(19:20'de güncellendi)