Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Nakit sıkışıklığı çeken Çin'de gösterge para piyasası oranları, merkez bankasının bankalara likidite enjekte edeceği söylentisinin ardından geri çekildi.

Çin'in 1 günlük geri alım oranı yüzde 384 baz puan düşüşle yüzde 7.90'a geriledi ve 2007'den bu yana en büyük düşüşüne işaret etti. Ülkenin 7 günlük oranı ise 351 baz puan gerileyerek yüzde 8.11'e indi. Para piyasası oranları dün yüzde 13.91 ve yüzde 12.45 düzeylerdinden rekor yükseklere tırmandı.

En kötünün geride kaldığını, PBOC'nin piyasaları sakinleştirmek ve volatiliteyi önlemek için devreye gireceğini söyleyen UBS Securities Co.'nun stratejistlerinden Chen Qi, "Faizler ya da munzam karşılıklardaki düşüş karmaşık politika sinyallerini önleyemese de, ters repo işlemlerinin başlatılacağını öngördü. Chen, likidite sıkışıklığının devam etmesini beklediklerini aktardı.

Parasal otoritenin nakit sıkışıklığını önlemek için harekete geçmekten kaçınmasıyla bankalararası kredi oranları  bu hafta tırmandı.  Bank of Communications Co.'nun baş Çin stratejisti Hao Hong, Çin Merkez Bankası dün kısa vadeli likidite operasyonu kanalıyla finansal sisteme 50 milyar yuan eklediğini söyledi.