Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:25'te güncellendi)

Dolar, yatırımcıların Fed'in teşvikleri Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) daha önce sonlandıracağı düşüncesinde olmasıyla, euro karşısında güçlenerek bir ayın en büyük haftalık düşüşünü azalttı.

Euro ise, Fransa'nın kredi notunun düşürüleceği iddiaları ve Portekiz'de politik krizin devam edeceği endişeleriyle kayıpları genişletti. Dolar Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin QE'nin azaltılmayacağı sinyalleri vermesiyle yaşadığı iki günlük düşüşün ardından 16 diğer büyük para biriminin çoğu karşısında güçlendi. Avustralya doları ise ABD doları karşısında zayıflayarak Eylül 2010'dan bu yana ilk defa 90 ABD senti aşağısına geriledi.

Royal Bank of Scotland Group Plc döiz stratejistlerinden Brian Daingerfield, "Genel görüş hâlâ Eylül'de QE'nin azaltılacağı yönünde, ve Bernanke'nin yorumlarının bunu değiştirdiğini sanmıyorum. Bu doğrultuda, doların yükselmeye devam edeceğini düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Dolar euro karşısında dün 1.3207 dolar ile 21 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeye kadar gerilemesinin ardından bugün yüzde 0.6 artarak New York saati ile 09:53'te 1.3023 dolar oldu. dolar bu hafta içerisinde yüzde 1.5 gerileyerek 7 Haziran'da sona eren haftadan bu yana en büyük gerilemeyi yaşadı. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 yükselerek 99.18 yen olurken, bu haftaki düşüşünü yüzde 2'ye azalttı. Euro yen karşısında ise yüzde 0.4 değer kaybetti ve 129.16 yen oldu.

(17:25'te güncellendi)