Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Elizabeth Duke'ün Fed Yönetim Kurulu'ndan istifası ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin Ocak'ta görevinden ayrılmasıyla bankada yeni boşluklar olacak ve yeni isimler ABD Başkanı Barack Obama'ua Fed'de 10 yıldan uzun sürebilecek bir iz bırakma fırsatı verecek.

Duke Perşeme günü Ağustos'ta yönetim kurulundan ayrılacağını söyledi ve Obama geçtiğimiz hafta Bernanke'nin "istediğinden fazla görevde kaldığını" söyleyerek, merkez bankası başkanının önümüzdeki yılın başında görev süresi sonlandığında ayrılacağının sinyalini verdi.

Başkan Obama için yönetim kurulunu uzun süreli olarak şekillendirme fırsatı olduğunu söyleyen Cornerstone Macro LP'nin ortaklarından ve eski kıdemli Fed ekonomistlerinden Roberto Perli, Obama'nın büyük ihtimalle mevcut para politikasından çok uzak bir isim seçmeyeceğini belirtti. Perli, "Bu durum para politikasının büyük ihtimalle en azından önümüzdeki birkaç yılda çok gevşek olmaya devam edeceğini kesinleştiriyor" dedi.

Fed'deki boş koltuklar, Obama'nın finansal düzenleme yetkililerindeki önceki atamalarında sorun yaşamasına neden olan Senato'nun onayını gerektiriyor. Nobel ödüllü Peter Diamond 2010'da Cumhuriyetçiler'in karşı çıkmasından ötürü onaylanmamıştı.