Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yılın ilk yarısında aktiflerinin yüzde 11, müşteri ağırlıklı bilanço oluşturma hedefi çerçevesinde kredilerin yüzde 27 arttığını ve 1 milyar 794 milyon lira net kar elde edildiğini bildirdi.

Aydın, yazılı açıklamasında, 2013 yılının ilk yarısını değerlendirdi.

Kredi değerlendirme, tahsis ve yönetimini, risk iştahını kurumsallaştıracak şekilde yeniden tesis ettiklerini, bu nedenle 2012'de aktif olmadıkları kredi piyasalarında artık daha etkin olmaya başladıklarını ve bunu da sürdüreceklerini belirten Aydın, yılın ilk yarısında aktiflerinin yüzde 11, müşteri ağırlıklı bir bilanço oluşturma hedefi çerçevesinde kredilerin yüzde 27 arttığını ve 1 milyar 794 milyon lira net kar elde edildiğini kaydetti.

Aydın, bankanın 150. yaşında 150 yeni şube açmayı planladıklarını ve bu şubelerin 66'sının hali hazırda açıldığını ifade ederek, özellikle büyük şehirlerde rekabette daha etkin yer alacaklarını belirtti.

Operasyon merkezlerinin aylık yaklaşık 1 milyon işlemin üzerinde hacme ulaştığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Müşteri ağırlıklı bilanço yapısını oluşturmaya başladığımız bu yıl müşteri memnuniyetini de üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İş ortaklarımız olarak gördüğümüz müşterilerimizi ve çalışanlarımızı en değerli aktiflerimiz olarak sayıyor ve her şeyin üzerinde tutuyoruz."

Dış ticaretin finansmanında daha fazla söz sahibi olmak istediklerini, bu kapsamda uluslararası kuruluş ve bankalardan sağlanan kredileri artırmanın yanı sıra nisan ayında sendikasyon kredisi temini ile kaynak yapısını da çeşitlendirdiklerini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir karlılık ve verimlilik içerisinde büyüyen, bilanço yapısı güçlü ve müşteri odaklı yapılanma hedefi ile Ziraat Bankası, müşterilerine ve ülkemize en iyi hizmeti sunmak için ve bir bankadan daha fazlası olmanın yüklediği sorumlulukların bilincinde olarak çalışmalarına devam etmektedir."

AA