Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beyrut Havalanı'nda gelen THY'nin uçağındaki pilot, yardımcı pilot ve mürettebat, havaalanından otele giderken servis otobüsü silahlı kişiler tarafından durduruldu. Otobüsteki pilot Murat Akpınar ile yardımcı pilot Murat Ağca, silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.


Türk pilotları kaçıranların 4 kişi olduğu, otobüsteki 7 personele dokunulmadığı öğrenildi.

-"Lübnan makamları alarma geçirildi"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarla ilgili Lübnan makamlarının alarma geçirildiğini belirterek, gereken soruşturmanın yürütüldüğünü söyledi.


Sabaha karşı Türk Hava Yollarının (THY) 2 pilotunun kaçırıldığını kaydeden Gümrükçü, Lübnan makamlarından konuyla ilgili olarak bilgi talep edildiği ve Lübnanlı yetkililerin Başbakan da dahil olmak üzere her düzeyde alarma geçtiğini söyledi.


Gümrükçü, "Gereken soruşturma yürütülüyor" ifadesini kullandı. Gümrükçü, pilotların nerede olduklarının bilinmediğini belirterek, olayı kimin gerçekleştirdiği konusunda da henüz bilgilerinin olmadığını kaydetti.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü, mürettebatın diğer kısmının güvenli şekilde bir otele yerleştirildiğini, bugün öğleden sonra Türkiye'ye döneceklerini bildirdi.