Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:23'te güncellendi)

Dolar, ABD'de birinci el konut satışlarının Temmuz ayında beklenmedik şekilde üç yıldan fazla bir sürenin en dik düşüşünü yaşaması sonrasında yen ve euro karşısında kazançlarını sildi.

Bloomberg Dolar Endeksi, Haziran ayı birinci el konut satışları verisinin de aşağı yönde revize edildiğini açıklaması sonrasında son üç günde ilk defa geriledi. Endeks Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Temmuz ayı toplantı tutanaklarında yetkililerin çoğunun tahvil alım programını azaltma planını desteklediğinin görülmesi ile haftalık kazanca ilerliyordu. Kanada doları ABD doları karşısında altı haftanın en düşüğünden kayıplarını azalttı.

Bank of Montreal şef Döviz stratejisti Greg Anderson, "Birinci el konut satışları verisi zayıf, fakat ikinci el konut satışları oldukça iyiydi. FOMC için konut sektörünün toparlandığı yönündeki genel görünümde değişen bir şey yok" dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 10:36'da 98.59 puan olurken, gün içerisinde 5 Ağustos'tan bu yana en zayıf seviyeye dokundu. Yen euro karşısında yüzde 0.2 gerileyerek 132.06 yene düşerken, bu haftaki kayıplarını yüzde 1.6'ya genişletti. Euro dolar karşısında yüzde 0.3 güçlenerek 1.3396 dolar seviyesinden işlem görüyor.

(18:23'te güncellendi)