Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yükselen tahvil getirilerinin ekonomik toparlanmaya gölge düşürdüğünü belirtti.

Moody's'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, gelişmiş ekonomilerdeki artan gösterge tahvil getirileri ile gelişmekte olan ekonomilerdeki değer kaybeden para birimleri ve sermaye çıkışlarının, küresel ekonomik toparlanma üzerinde olumsuz etki yarattığı ifade edildi.

Küresel ekonomik büyümenin, üç ay öncesine göre biraz daha zayıf olmasının beklendiği aktarılan açıklamada, "G-20 gelişmiş ekonomilerin, bu yıl yaklaşık yüzde 1,3, gelecek yıl ise yüzde 2 oranında büyümesini bekliyoruz. Ana gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl için yaklaşık yüzde 5,25 oranında, gelecek yıl ise yüzde 5,5 oranında büyümesini bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, küresel ekonominin görünümündeki risk dengesinin, hala aşağı yönlü seyretmesindeki nedenler, "Euro Bölgesi'ndeki durgunluğu, beklenenden daha derin olan kredi daralması ve kamu borç krizindeki yoğunlaşma, potansiyel olarak tetikledi. Ana gelişmekte olan piyasalardaki büyüme beklenenden daha yavaş oldu. Parasal genişlemeden çıkış önlemleri düzensiz" şeklinde sıralandı.

AA