Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üst üste 4 gün düşmesinin ardından bugün sakin bir seyir izlerken, yasa yapıcıların bütçe konusunda bir anlaşmaya ulaşmakta zorluk yaşayacağı endişeleri yayılıyor.

Carnival Corp. analistlerin tahminlerini düşürmesiyle New York piyasa öncesi işlemlerinde yüzde 4.5 geriledi. Noble Corp. ise çalışanlarının yarısını değiştireceğini açıklamasıyla yüzde 1.7 ilerledi.

S&P 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.1 düşerek New York saatiyle 06:37'de 1,690.7 puan oldu. Gösterge endeks geçtiğimiz 4 seans boyunca yüzde 1.6 geriledi. Dow Jones vadeli kontratları ise 9 puanlık kayıpla 15,277 puan oldu.

Londra'da bulunan Societe Generale SA küresel stratejisti Kit Juckes, "Borç tavanı korkuları risk almama hissiyatını tekrar geri getirdi. Şu anda görünen o ki küresel toparlanmaya yönelik beklentiler eridi ama yine de veriler toparlanmanın ılımlı bir şekilde devam ettiğini gösteriyor" yorumunu yaptı.

Yatırımcılar gözlerini yeniden Washington'da gün yüzüne çıkan borç tavanı tartışmalarına çevirmiş bulunuyor. Federal bütçe ve borçlanma konusunda yaşanan tartışmalar ve son zamanlarda Cumhuriyetçiler ile Başkan Barack Obama arasındaki çekişmelerin ABD hükümetinin bir süreliğine kapanma ihtimalini artırdığı söyleniyor.