Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Bloomberg tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre analistlerin büyümenin devam edeceği yönündeki beklentileri aksine ABD'liler ekonomik toparlanmadan şüphe duyuyor.

Haziran ayında gerçekleştirilen bir anketle karşılaştırıldığında ekonominin önümüzdeki yıl daha da güçleneceğine inanan insan sayısı azalırken, katılımcıların yüzde 27'si ekonominin daha hızlı büyüyeceğine inanıyor. Üç ay önce yapılan ankette ekonominin daha iyi performans göstereceğine inananların sayısı yüzde 39 olarak gerçekleşmişti.

Katılımcıların yüzde 44'ü ekonominin aynı kalacağına inandığını belirtirken, yüzde 28'i zayıflayacağı tahmininde bulundu.

Katılımcılardan Texaslı 28 yaşındaki Chris Sams, "Hâlâ resesyondayız, neden bitti diyorlar anlamıyorum. Belki Washington'da bitmiş olabilir ama burada asgari ücret bulunabilecek en yüksek maaş" ifadelerini kullandı.

Eylül'ün 20 ve 23'ü arasında gerçekleştirilen anketin sonuçları resesyonun sona erdiği Haziran 2009'dan bu yana yıllık ortalama yüzde 2.1 büyüyen ekonomiye duyulan güvensizliği yansıtıyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ekonominin bu yıl yüzde 1.6 büyüyeceği yolunda gerçekleşti.