Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'ya hediye olarak tasarladığı kolyeyi gönderen takı tasarımcı Yeşim Taner, "Arap emiri 100 milyon dolarlık bir kolye yollamış yılbaşı hediyesi. Ona teşekkür haberi çıkmıştı. Fakat benim gönderdiğim kolyeyle ilgili teşekkür mesajı bile almadım, çok üzüldüm" dedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki tasarımcı Yeşim Taner, çocukluğundan beri el sanatlarına ilgisi olduğunu, 2005 yılında bankadan emekli olduktan sonra atölyelerde yaklaşık 200 çalışma yaptığını anlattı.

Çalışmalarından bazılarını kadın liderler ve devlet başkanlarının eşlerine de hediye ettiğine işaret eden Taner, 2009 yılında ilk olarak Michelle Obama'ya kolye gönderdiğini söyledi.

Obama'ya gönderdiği kolye üzerinde özenle çalıştığını vurgulayan Taner, kolyeyi geçen yılbaşında gönderdiğini ancak henüz bir teşekkür mesajı almadığını kaydetti.

Yeşim Taner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emekli olduğum için yüksek ücret karşılığında özel kargolarla gönderemedim, bu nedenle posta aracılığıyla gönderdim ve 1,5 ayda gitti. Tam yılbaşına geldi. Haberlerde bir Arap emiri 100 milyon dolarlık bir kolye yollamış yılbaşı hediyesi. Ona teşekkür haberi çıkmıştı. Fakat benim gönderdiğim kolyeyle ilgili teşekkür mesajı bile almadım, çok üzüldüm."


- Merkel mesajla teşekkür etti

Bir süre sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hayatını okuduğunu, son derece tutumlu biri olduğunu gördüğünü ve doğal taşları kullanmasından da çok etkilendiğini ifade eden Taner, Merkel için doğal taşlardan oluşan kolye ile bileklik tasarladığını anlattı.

Gönderdiğini özel tasarım kolyeye karşılık Merkel'den aldığı teşekkür mesajına çok sevindiğini ifade eden Taner, şunları kaydetti:

"Basında çıkan bazı fotoğraflarını incelediğimde aquamarin yoktu. Aquamarin, sakinlik ve dinginlik veren bir taştır. Özel bir çalışma yaptım. Kullandığım taşlar da yontulmamış natürel taşlardı. Helenistik tarzda özel tarzda hazırladığım kolye ve bilekliği yine özel bir kutuda doğum günü hediyesi olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel'e gönderdim.

Daha sonra Almanya'dan gelen bir zarf beni çok etkiledi. Zarfı açtığımda Merkel imzalı bir mesaj vardı. Mesajında 'Doğum günüm için birçok tebrik mesajı aldım. Özel ilgi ve destek görmek çok güzel bir duygu. Sizin de iyi dilek mesajınıza tüm kalbimle teşekkür ediyorum' demesi beni çok mutlu etti."

AA