Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Koç Topluluğu Enerji Grubu Şirketi TÜPRAŞ'tan yapılan açıklamada, geçen yıl 9,10 olarak belirlenen kurumsal yönetim derecelendirme notunun 9,34'e yükseldiği belirtildi.

Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansıyla BİST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer alan şirketleri kapsayan kurumsal yönetim derecelendirme çalışmasında, yeni notuyla Türkiye'nin kurumsal yönetim notu en yüksek 2. şirketi TÜPRAŞ'ın 150 ülkeyi kapsayan Dünya Kurumsal Yönetim Endeksi'nde (WCGI) en iyi nota sahip ilk grup içinde yer aldığı kaydedildi.

Küreselleşme sürecine paralel olarak yoğunlaşan rekabet nedeniyle yatırımcılar için şirketlerin kurumsal yönetim uygulamalarının en az finansal performansları kadar önem taşıdığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurumsal yönetim, şirketler için kurumsal varlıklarının sürdürülebilirliği, ülke ekonomisi için ise sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasında güvence oluşturmaktadır. Kurumsal yönetim derecelendirme notu belirlenirken, pay sahipleri, kamuoyunu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ile yönetim kurulu olmak üzere dört ana başlıktan oluşan SPK'nın kurumsal yönetim ilkeleri baz alınarak, derecelendirme notları şirketlere en zayıf 1, en güçlü 10 arasında verilmektedir."