Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de Senato liderlerinin temerrütün önlenmesi hükümetin yeniden açılması için görüşmeleri yeniden başlatmasının Japonya'nın güvenli varlık taleplerini azaltmasıyla dolar, yen karşısında 3 gündür ilk kez güçlendi.

Senato görüşmelerinin en net anlaşma planı olarak öne çıkmasıyla Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yükseldi; yen tüm önemli para birimleri karşısında değer kaybetti. Yeni Zelanda doları, enflasyonun hızlanmasının, merkez bankasının faiz artırma ihtimalini yükseltmesiyle 1 ayın zirvesine tırmandı. Euro, bugün açıklanacak olan 3 yılın en düşük fiyat kazançlarına işaret edeceği tahmin edilen verinin öncesinde değer kaybetti.

Piyasanın işlem metodunun kötü haberlerde ufak satışlar yapıp, iyi haberlerde büyük ralliler yapmak şeklinde olduğunu anlatan Wetspac Banking Corp.'un kıdemli Döviz stratejistlerinden Sean Callow, kilit meselenin Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in Senato'da anlaşılan tasarıyı Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunup sunmayacağı olacağını söyleyerek, "Bir rahatlama rallisi için ihtiyacımız olan o" dedi.

Dolar, yen karşısında önceki 2 günde yüzde0.4 değer kaybetmesinin ardından bugün Londra saati ile 6:54 itibariyle yüzde 0.3 güçlenerek 98.48'e çıktı. Dolar, euro karşısında dün yüzde .3 tırmanması sonrasında bugün de yüzde .1 değerlenerek 1.3515 seviyesine yükseldi. Euro, yene karşı yüzde 0.3 güçlenerek 133.09'dan işlemgördü.

ABD dolarının, 10 önemli para birimi sepeti karşısındaki hareketini izleyen Bloomberg ABD Dolar Endeksi dün yüzde 0.1 yükselmesinin ardından bugün büyük bir değişiklik göstermedi ve 1,012.8 puanda seyretti.