Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Nijerya'nın güneybatısındaki lokantalarda kebap, kızartma ve kavurma yapılarak servis edilen fare eti, yüksek fiyatına rağmen halk tarafından ilgi görüyor.

Nijerya'da geyik ve bazı yaban hayvanı etlerinin satıldığı yerel lokantaların yanı sıra, ülkenin güneybatı bölgelerinde sadece fare eti satan lokantaların var olduğu belirtiliyor.

Tavşana benzerliğiyle dikkat çeken kebap, kızartma ve kavurma yapılarak servis edilen fare eti, koyun ve dana etinden daha pahalı olmasına rağmen halk tarafından büyük beğeniyle yeniliyor.

Köylerden gelen satıcılardan 15-20 dolar arasında değişen fiyatlara alınan fareler, tatlı patatesle birlikte servis ediliyor.

AA muhabirine konuşan Nijeryalı mühendis Vasyo Omotondiyo, "Benzersiz tadı nedeniyle fare etini çok beğeniyorum. Fare etini bulmak o kadar kolay bir iş değildir. Bu nedenle, nadir bulunan fare etinin tadına bakmak için insanlar lokantalarda kuyruğa giriyor" dedi.

Küçükken köyde babasıyla birlikte avladıkları fare ve tavşanları yedikleri için fare etine alışık olduğunu ifade eden Omotondiyo, fırsat bulduğunda koyun ve dana eti tüketen diğer insanların aksine, değişiklik olsun diye dışarda fare eti yediğini belirtti.