Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Janet Yellen'ın "harika" bir merkez bankası başkanı olacağını savunan eski Fed Başkanı Alan Greenspan, kendisinin de birlikte çalıştıkları dönemi kapsayan son akademik araştırmasında Yellen'dan yardım aldığını söyledi.

"Yellen sıradışı bir şekilde iyi bir ekonomist" diyen Greenspan,  Washington'da National Press Club'ta yaptığı konuşmasında, "Yeni teorilerin nereden çıktığı ve akademik konulara ilişkin önemli içgüdüye sahip olan bir profesör ve akademisyen olmasından ötürü bana da çok yardımcı oldu" dedi.

Fed Başkanı olarak 31 Ocak'ta Ben S. Bernanke'nin yerine geçmek için Başkan Barack Obama tarafından aday gösterilen Yellen'ın çok iyi olacağını söyleyen Greenspan, "Aksini düşünemiyorum" dedi.

Kariyerinin önemli kısmında özel sektörde çalışan bir ekonomist olan Greenspan, son akademik araştırmasında, 1994'te Fed'e girmesinin ve San Francisco Fed Başkanı olmasının ardından Yellen'ın rehberliğinden yararlandığını ifade etti. Yellen daha önce Berkeley'deki California Üniversitesi'nde ekonomi profesörüydü.

Greenspan, "İzlemeye zamanımın olmadığı ve pek anlamadığım birçok geliştirilmiş teori vardı. Janet'e gider ve ondan bana bu konuları anlatmasını isterdim ve çok yardımcıydı" dedi.