Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:00'da güncellendi)

Avrupa hisse senetleri ve Almanya tahvilleri değer kazanırken, altın düşüşünü üçüncü güne taşıyarak son 3 haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Gelişen piyasa para birimleri, Filipinler'i vuran tayfun ve ABD'de istihdam verisinin Fed'in teşviklere devam edeceği yolundaki iyimserliği azaltmasının ardından değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, New York saati ile 08:44'te 323.26 puana yükseldi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı ve yaklaşık yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek yüzde 1.74'e geriledi. Hindistan rupisi yüzde 1.2 değer kaybetti. Filipin pesosu yüzde 0.9 değer kaybederken, ülke hisse senetleri son altı haftanın en hızlı kaybını gerçekleştirdi. Altın yüzde 0.4 düşerek ons başına 1,283.96 dolara geriledi. Brent petrolü, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelerde anlaşma sağlanamamasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı.

ABD'de Cuma günü açıklanan Ekim ayı tarım dışı istihdam verisi beklenenin neredeyse iki katı artttı. Ertesi gün açıklanan veri, Çin'de sanayi üretiminin beklenmedik bir şekilde hızlandığını gösterdi. Süper tayfun Haiyan, Filipinler'de 10,000 kişinin hayatına malolduktan sonra Vietnam'a yöneldi. ABD'de tahvil piyasası tatil nedeniyle kapalı.

Sydney'de Colonial First State Global Asset Management yatırım piyasaları araştırma müdürü Stephen Halmarick, "Piyasalar, Fed'in varlık alımlarını ne kadar hızlı azaltmaya başlayacağından endişe duyacak, ancak genel ekonomik veriler hisse senedi piyasaları için destekleyici," dedi.

(16:00'da güncellendi)