Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:45'te güncellendi)

Yen dolar karşısında, İran ile anlaşmanın güvenli varlık talebini azaltmasıyla, yaklaşık altı ayın en düşük seviyesini gördü.

Ekonomistlerin bu hafta Ekim ayında enflasyonun arttığını göstermesini bekledikleri veriler öncesinde, Japonya'nın para birimi euro karşısında son dört yıl en düşük seviyesine ulaştı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcısı Ardo Hansson'un AMB’nin borçlanma maliyetlerini daha da düşürmeye hazır olduğunu belirtmesinin ardından euro, dolar karşısında son üç günde ilk kez değer kaybetti. Geçen ay askıda konut satışlarının artacağının beklendiği veriler öncesinde, dolar 16 önemli para birimi karşısında yükseldi. Tayland bahtı 11 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

 "Piyasalar İran anlaşmasıyla ilgili haberleri gayet olumlu bir şekilde algıladı," diyen Londra'daki Canadian Imperial Bank of Commerce'ün baş Döviz stratejisti Jeremy Stretch, "Yen bu haberin yükünü çekmeye devam ediyor. Kısa vadede, özellikle ABD'deki verilerde düzelme olursa, daha da değer kaybedebilir," diye ekledi.

Yen, dolar karşısında 29 Mayıs'tan beri en düşük seviye olan 101.92'u bulmasının ardından yüzde 0.5 düşerek New York saatiyle 08:17'de 101.79 seviyesinde seyretti. Euro-yen paritesi 137.99'u görmesinin ardından yüzde 0.2 düşerek 137.53 olarak kaydedildi. Dolar, euro karşısında yüzde 0.3 değer kazanarak 1.3514'ten işlem gördü.

(16:45'te güncellendi)