Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

PTT 1. Lig'in son sırasında bulunan Fethiyespor, Ziraat Türkiye Kupası 4. tur mücadelesinde Spor Toto Süper Lig'in lideri Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek, kupa dışına itti.

Kadıköy'deki mücadelede 45+1. dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşen Fethiyespor, sarı-lacivertli takım karşısında 77. ve 83. dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak adını 5. tura yazdırdı.

PTT 1. Lig'de çıktığı 14 maçta sadece 6 puan toplayan ve puan cetvelinde son sırada (19.) bulunan Fethiyespor, Fenerbahçe karşısında elde ettiği bu galibiyetle, ligdeki kritik maçları öncesinde de büyük bir moral buldu.

Fethiyesporlu futbolcular, teknik direktör Engin İpekoğlu'nun dün yaptığı "Kupa maçlarında birçok sürprizler olmuştur. Fenerbahçe bu sürprizi yapma imkanını bize sunarsa, biz de bir sürpriz yapabiliriz" açıklamasıyla işaret ettiği galibiyeti, Kadıköy'deki mücadeleleriyle elde ettiler.

- Kadıköy'de Fethiyespor coşkusu

Karşılaşmanın ardından Fethiyesporlu futbolcular, Kadıköy'de taraftarlarıyla büyük bir coşku yaşadı.

Saha içinde birbirlerine sarılarak galibiyetin sevincini yaşayan futbolcular daha sonra taraftarlarının bulunduğu tribünün altına giderek sevinçlerini onlarla paylaştı.

Fethiyesporlu taraftarlar, maçtan sonra da yaptıkları tezahüratlarla bulundukları tribünde galibiyetin coşkusunu yaşamaya devam etti.

Futbolcular, soyunma odasında üzerlerini değiştirdikten sonra tekrar sahaya çıkıp taraftarıyla beraber karşılıklı tezahürat yaptı.


- Yanal'ın değişiklikleri çare olmadı

Teknik direktör Ersun Yanal'ın çoğunluğu yedeklerden oluşan oyunculardan kurulu ilk 11 kurgusunda, maç başladıktan sonra yaptığı değişiklikler, kötü gidişata engel olamadı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, karşılaşmadaki ilk değişikliğini Cristian'ı oyundan alarak yaptı. 63. dakikada Cristian'ın yerine Emenike oyuna dahil edildi. Karşılaşma boyunca 2 oyuncu değişikliği yapan Yanal, 2. değişim hakkını 82. dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Mehmet Topuz'un yerine Alper Potuk'u alarak kullandı.

Yanal'ın, ilk yarıda takımını sahaya sürdüğü 11 kişilik kadronun saha içi kurgusunda değişiklik yapması da dikkat çekti. Maça savunmanın sağında başlayan Mehmet Topuz, orta alana çekilirken, bu futbolcunun yerine stoperdeki Bekir İrtegün geçti. Mücadeleye sol bekte başlayan Kadlec de Yobo ile beraber stoper oynadı. Maça orta alanın solunda başlayan Hasan Ali Kaldırım ise sol beke çekildi.

Kadıköy'deki maçlarda genelde gol yollarında rakiplerine büyük üstünlük kuran Fenerbahçeli futbolcular, 2-1 yenildikleri maçta golle buluşamadı. Sarı-lacivertli ekibin hanesine yazılan golü Fethiyesporlu Sabri Turgut 45+1. dakikada kendi kalesine attı.

Mücadelenin son dakikasında bir Fenerbahçe atağında kaleci Mert Günok da görev bölgesinden ayrılıp rakip kaleye gitti. Taraftarına hüsran yaşatan sarı-lacivertli takıma, karşılaşmanın ardından tribünlerde bölüm bölüm tepkili sesler yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında yaşadığı mağlubiyetin ardından, 12 maçtır yenilmeyen sarı-lacivertli takım, kupadaki ilk engele takılıp Fethiyespor'a yenildi.



- Salih Uçan korkuttu

Karşılaşmanın ikinci yarısının başında kısa süreli bir sağlık sorunu yaşayan Salih Uçan, teknik heyeti tedirgin etti.

Salih maçın 49. dakikasında bir pozisyonda kusunca maçın hakemi mücadeleyi durdurdu. Sağlık ekibinin oyun alanında kontrol ettikten sonra saha dışına çıkardığı genç futbolcu, daha sonra yeniden oyuna döndü ve maçı tamamladı.