Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Maliye Bakanı ekonominin güçlenmekte olduğunu söylerken, İngiltere Merkez Bankası sözlü yönlendirmesiyle birlikte politika faizini rekor düşük düzeyde bıraktı.

Mark Carney'nin başkanlık ettiği Para Politikası Komitesi, politika faizini yüzde 0.5'te bırakdı. Bloomberg anketine katılan 48 ekonomistin hepsi tarafından tahmin edilen faiz kararı, yetkililerin, yönlendirme üzerinde olumsuz etkiye neden olabilecek finansal istikrar risklerini bertaraf etmek için mortgage kredilerindeki teşviklerin bazılarını kaldırdı.

Carney Ağustos'Ta hanehalkları ve şirketlere düşük faizler konusunda net bir görünüm sunmak için borçlanma maliyetlerinin gelecek rotasını, işsizlik rakamlarına bağladı ve politikayı erken sıkılaştırarak, toparlanmayı yavaşlatmayacağını söyledi. Osborne bugün, Bütçe Sorumluluk Ofisi'nin büyüme tahminlerini yükseltmesine rağmen, büyümenin henüz istenildiği kadar güçlü olmadığını kaydetti.

Carney'nin daha gevşek para politikası uygulamak ve açık bir sözlü yönlendirme vurgusu yapmak için getirildiğini, bankanın da bunu yaptığını söyleyen Royal Bank of Scotland Group Plc'nin ekonomistlerinden Ross Walker, "Pozisyonları değişmez tarafsızlık, bu bir holding operasyonu" dedi.

BOE, tahvil alım programında da değişikliğe gitmeyerek 375 milyar sterlinde bıraktı.

Bloomberg anketine katışan ekonomistler Avrupa Merkez Bankası'nın da politika faizini yüzde 0.25'te rekor düşükte bırakacağını tahmin ediyor. Karar TSİ 14:45'te açıklanacak ve 45 dakika sonrasında Mario Draghi basın konferansı düzenleyecek.