Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in teşvikleri azaltımının zamanlamasına dair işaret arayan yatırımcılar beklenenden iyi gelen veriler ve bütçe görüşmelerini değerlendirirken, New York Borsası geriledi. Standard&Poor's 500 Endeksi pazartesi günkü rekorundan gevşedi.

General Motors Co., hükümetin şirketteki hissesini satması ve otomobil üreticisi şirketin bir sonraki başkanını açıklaması sonrasında yüzde 1.2 değer kaybetti. Ares Capital Corp., borçlarını azaltmak için hisse satacağını söylemesi sonrasında yüzde 3 geriledi. Twitter Inc. 6 seansta 5. kez ralli yaparak, rekorunu yüzde 5.8 genişletti. Goldman Sachs Group Inc., federal kurumların Volcker kuralını kabul etmesi üzerine yüzde 1.2 tırmandı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,802.62 puana geriledi. Endeks pazartesi günü 1,808.37 puandan rekor kırmıştı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 15,973.13 puana indi. Amerikan borsalarında 5.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 5 altında kaldı.

Bütçe anlaşması beklentileri ve Fed'in önümüzdeki haftaki toplantısının öncesinde bir miktar endişe olduğuna dikkat çeken BTIG LLC'nin baş küresel stratejisti Dan Greenhaus, "Yanlarda işlem yapmaya eğilimi var ve sanırım olan da var. Çok iyi bir cuma günü geçirdik" diyerek, bu nedenle yüzde 1'in üzerinde kazancın sindiriliyor olabileceğini söyledi.