Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar Fed kararını beklerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dünkü kazancından sonra yatay seyretti.

Boeing Co. tarihindeki en büyük hisse geri alımını onaylamasından sonra yüzde 2.2 yükseldi. Facebook Inc, Wall Street Journal'ın şirketin video reklam satışına başlayacağını duyurmasından sonra yüzde 1.7 değer kazandı. General Motors Co., Avrupa'da araba satışlarının artmasından sonra yüzde 1.1 güçlendi.

Mart vadeli S&P 500 vadelileri yüzde 0.1'den daha az bir yükselişle New York saatiyle 07:44'te 1,780.9 puanı gördü. İyileşen ekonomik verileri sonrası Fed'in tahvil alımını azaltacağı endişeleriyle gösterge endeks dün yüzde 0.6 artış göstermişti. Dow Jones Endeksi 17 puan güçlenerek bugün 15,840 puan oldu.

"Dünkü ralliden sonra ABD vadelileri yatay seyretti," diyen Londra merkezli Hargreaves Lansdown Plc'nin yetkilisi Richard Hunter, "Fed toplantısı piyasalardaki endişelerin başında gelmesine rağmen, dünkü güçlü performans tahvil alımı azaltımı olasılığına yatırımcıların biraz daha olumlu tepki verdiği anlamına gelebilir," diye ekledi.

Bloomberg'in 6 Aralık tarihli anketinde Fed'in tahvil alımını 17-18 Aralık toplantısında azaltmasını bekleyen ekonomistlerin oranı yüzde 34 olarak gerçekleşti. Bu oran 8 Kasım anketinde yüzde 17'ydi. Fed, istihdam piyasası büyük oranda iyileşene kadar teşviğe devam edeceğini söylemişti.