Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), banka ekonomistlerine yaptığı sunumda, enflasyonun gelecek dönemde daha da düşmesinin beklendiği belirtilerek, bununla birlikte çekirdek enflasyon göstergelerinin bir süre hedefin üzerinde seyretmesinin muhtemel olduğu kaydedildi.

TCMB'nin, banka ekonomistleri ile yapılan bilgilendirme toplantısında yaptığı sunum, bankanın internet sitesinde yayımlandı.

Enflasyonun gelecek dönemde daha da düşmesinin beklendiği belirtilen sunumda, bununla birlikte çekirdek enflasyon göstergelerinin bir süre hedefin üzerinde seyretmesinin muhtemel olduğu dile getirildi.

Sunumda, Para Politikası Kurulu'nun, para politikasındaki mevcut duruşun enflasyonist risklerin kontrolü için uygun olduğu değerlendirmesinde bulunduğu belirtilerek, şunlar aktarıldı:

"Bu doğrultuda, önümüzdeki dönemde bankalararası piyasada oluşan faizlerin yüzde 7,75 düzeyine yakın, ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin ise yüzde 6,75 ve üzerinde oluşmasının sağlanacağı ifade edildi. Kurul, enflasyon görünümü orta vadeli hedeflerle uyumlu olana kadar para politikasındaki temkinli duruşun korunması gerektiğini
belirtti."