Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, hisselerin dün son altı günde beşinci kez yükselmesinin ardından, yatırımcıların Fed'in bugün açıklayacağı tahvil alım programına yönelik kararını beklemesiyle yükseldi.

İnşaat şirketi Lennar Corp., gelirlerinin beklentileri aştığını açıklamasıyla ilk işlemlerde yüzde 3.7 yükseldi. Halozyme Therapeutics Inc., yeni CEO'yu açıklamasıyla Almanya işlemlerinde yüzde 1.4 değer kazandı. Jabil Circuit Inc. ise çeyrek dönemlik gelirlerinin analist beklentilerini kaçırdığını açıklamasıyla yüzde 19 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Mart vadeli endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 07:35'te 1,776.4 puan oldu. Gösterge endeks, yatırımcıların ekonomik veriler ve Fed'in parasal genişleme görünümüne ağırlık vermeleri ile, 9 Aralık'taki zirve rekorunun ardından yüzde 1.5 gerilemiş durumda. Dow Jones vadeli kontratları 35 puan, yani yüzde 0.2 yükselişle 15,845 puanda.

Brüksel'de bulunan BNP Paribas Fortis şef strateji yöneticisi Philippe Gijsels, "Şahsi görüşüme göre bugün bir değişiklik yapılmayacak ve güzel bir Christmas rallisi yaşayacağız. Fed Başkanı Ben S. Bernanke azaltmanın kendi yönetimi altında başlatmak ve partiyi bozmak istemiyor" yorumunu yaptı.

Fed bugün sonlanacak olan iki günlük toplantı sonrasında aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alım programını azaltma ya da devam etme kararı alacak. Toplantı sonrasında Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) faaliyet raporu ve ekonomik büyüme, enflasyon ve işsizlik tahminlerini açıklayacak. Bernanke'nin ise yerel saat ile 14:30'da (TSİ 21:30) konuşması bekleniyor.