Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çin ana kesiminden, verginin uygulanmadığı Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ne kaçakçılık yapmak üzere kazılan tünel, sınır polisleri tarafından ortaya çıkarıldı.

Ulusal basındaki haberlerde, 40 metre uzunluğundaki tünelin, trenle sadece birkaç dakikada geçilebilen ve bir nehirle birbirinden ayrılan Şıncın ve Hong Kong kentleri arasında kaçakçılık için kazıldığı belirtildi.

Son derece profesyonelce kazıldığı vurgulanan tünelin, bir metre yüksekliğinde ve 80 santimetre genişliğinde olduğu ifade edilirken, havalandırma ve ışıklandırma sistemlerinin döşendiği tünelin 500 bin dolara mal edildiği öne sürülüyor.

Tünelin Şıncın ağzı, sahte kimlik adına kiralanmış bir depoya çıkarken, Hong Kong bölümü ise nehrin birkaç metre ilerisindeki kasabaya yakın bir bölmeye açılıyor.

Ustalıkla gizlenmiş tünelin, delici aletlerin çıkardığı sesten ötürü şikayetçi olan bölge sakinlerinin ihbarı üzerine ortaya çıkarıldığı kaydedildi.

Tünelin, vergi uygulamasının olmadığı Hong Kong'dan ana karaya başta telefon olmak üzere elektronik cihazlar ve lüks tüketim eşyalarının kaçak yollarla taşınması için kazılmış olduğu ifade ediliyor.

Olaya ilişkin şüphelilerin gözaltına alındığı belirtilirken, ayrıntılı araştırma ve incelemelerin sürdüğü kaydedildi.