Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de para piyasası oranlarının 4. gününde de düşerek 2011'den bu yana en sert haftalık düşüşünü kaydetmesi üzerine Çin Borsası, finansal ve teknoloji şirketlerinin öncülüğünde geri sıçradı.

Industrial Bank Co ve Ping An Insurance Group Co., finansal şirketlerin sektörler arasında en büyük 2. kazancı kaydetmesiyle yüzde 1.3 yükseldi. China Vanke Co.'nun B tipi hisseleri yüzde 4.5 değer kazandı. Sanan Optoelectronics Co. yüzde 2.5 primlenerek bu yılın en iyi performanslı sektörü olan teknoloji hisselerindeki kazançları devam ettirdi. Hareon Solar Technology Co., güneş enerjisi talebinin 2014'te artacağı beklentisiyle yüzde 8 değerlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi dün yüzde 1.6 düşmesinin ardından bugün yüzde 0.8 kazançla 2,089.87 puana çıktı. Endeks bu hafta yüzde 0.3 yukarıda seyrediyor ve 12 aylık tahmini kazançlarının 8 katı ile 31 Temmuz'dan bu yana en düşük düzeyinden değerleniyor. Bankacılık sistemindeki fonlama mevcuditiyetinin göstergesi olan 7 günlük geri alım oranı bugün 24 baz puan düşerek yüzde 5.09'a geriledi ve Şubat 2011'den bu yana en sert haftalık düşüşünü kaydetti.

Değerlemelerin düşük olduğunu, bunun da sert düşüşün ardından geri sıçramayı desteklediğini belirten Şanghay'daki West China Securities Co.'nun analistlerinden Wei Wei, "Cazibesis ekonomi ve likidite durumu göz önünde bulundurulduğunda, sıçramanın uzun sürmesi olası değil" dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde 1.1 kazançla 2,289.40 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi Noel tatili dönüşünde yüzde 0.1 geriledi. Bloomberg China-US Endeksi dün yüzde 0.2 aşağıda kapandı. Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 35 altında kaldı.