Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin yapacağı konuşmayı beklemei ve Next Plc'nin perakendecilik sektöründeki çıkışa öncülük etmesiyle yükseldi.

Next Plc, yıl geneli kâr beklentisini yükseltmesi ve özel temettü açıklamasının ardından en az 25 senenin en yüksek fiyatına sıçradı. Schroders Plc, Barclays Plc'nin yatırımcılara şirket hissesini alma tavsiyesinde bulunması ile yüzde 1.2 yükseldi. Remy Martin konyağının üreticisi Remy Cointreau SA, CEO'su Frederic Pflanz'ın istifa etmesinden sonra yüzde 2.6 kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 artışla günü 327.64 puandan tamamlarken, haftalık bazda büyük bir değişiklik göstermedi. Endeks, dünya genelinde merkez bankalarının faiz oranlarını düşük tutmalası ve Fed'in tahvil alım programını azaltma kararı ile ABD ekonomisinin toparlanmasına olan güvenin yükselmesi ile, geçen sene yüzde 17 ralli yaptı.

Cenevre'de bulunan Stucki & Cie. portföy yöneticisi Pierre Mouton, "Next'in bu yükselişi piyasa ve Birleşik Krallık ekonomisi için iyi bir sürpriz oldu. Bunun dışında, yıla sessiz bir başlangıç yapıldığını görüyoruz. Bu yılın ABD'nin azaltma kararları ile şekilleneceği hissindeyim" dedi.

(19:15'te güncellendi)