Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna'nın eski başbakanlarından Yulia Timoşenko'nun kızı Yevgeniya Timoşenko, cezaevinde bulunan annesinin sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi.

Kiev'de göstericilerin kontrolündeki Sendika Binası'nda (Profsayuz) bir basın toplantısı düzenleyen Yevgeniya Timoşenko, cezavinde bulunan annesinin izole bir hayat sürdüğünü, doktorların gerekli gördüğü ameliyatın dahi gerçekleştirilemediğini kaydetti.

Yevgeniya Timoşenko, annesi Yulia Timoşenko'nun bir süre önce son verdiği açlık grevinin ardından yürüyemediğini ve çok güçsüz durumda bulunduğunu vurgulayarak, annesinin sağlık durumunun kiritik olduğunu belirtti.

Eski Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko, Rusya ile yapılan doğalgaz anlaşmasında ülkeyi zarara uğrattığı iddiası ile hakkında açılan dava sonunda yedi yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezası 2011'de onaylanan Yulia Timoşenko, halen Harkov'daki Kaçanovskiy Cezaevi'nde bulunuyor.

Bununla birlikte Tymoshenko'nun suçsuzluğuna inanan milyonlarca Ukraynalı liderlerinin serbest bırakılması için eylemler düzenlemeye devam ediyorlar. Öyle ki Tymoshenko taraftarları yılın son günü olan 31 Aralık tarihinde başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda düzenelenen kutlamalarda liderlerinin serbest bırakılması için bayrak ve pankart açtılar.