Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:25'te güncellendi)

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, son iki ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdikten sonra, ABD'de perakende satışların Aralık ayında beklenenden daha fazla artmasının ardından yükselirken, ABD Hazine tahvilleri geriledi. Gelişen piyasa hisseleri düşüş yaşarken, doğal gaz yükselişi üçüncü güne taşıdı.

S&P 500 Endeksi, dün yüzde 1.3 düştüktyen sonra, bugün New York saati ile 15:00'da, yüzde 0.9 yukarıda seyrediyordu. ABD Hazine tahvilleri son dört günde ilk defa geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 tırmanarak beş yılın zirvesini genişletti. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2.3 geriledi ve yen, ülkede cari işlemler açığının rekor seviyeye genişlemesinin ardından düşüş yaşadı. Doğal gaz yüzde 1.9 değer kazandı.

ABD'de perakende satışlar geçen ay, tüketicilerin tatil nedeniyle hediye alışverişlerini artırmalarının sonucu yüzde 0.2 arttı. Fed kurul üyeleri Charles Plosser ve Richard Fisher, merkez bankasının aylık tahvil alım programını sonlandırması gerektiğien yönelik açıklamalar yaparken, dün de Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın varlık alımlarının azaltılmasını destekleyen bir konuşma yapmıştı. JPMorgan Chase & Co. dördüncü çeyrek kâr verisinde düşüş açıklarken, Wells Fargo & Co.'nun kârı ise yükseldi.

Barrack Yard Advisors LLC kurucusu Martin Leclerc, "Muhtemelen iyi haberlerin iyi haber olarak görülmeye devam ettiği bir hisse senedi piyasası safhasındayız," dedi ve "Son dönemde gördüğümüz yoğun hareketin ardından, halen hareket var gibi görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

(22:25'te güncellendi)