Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisseleri, kağıt üreticileri ve finansal hisseler düşerken, havayolu şirketlerinin yükselmesiyle, kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Daio Paper Corp., kağıt üreticilerinin 33 Topix alt sektöründe en çok düşen 2. grup olmasıyla yüzde 3.3 değer kaybetti. Japonya'nın en büyük hisse senedi Borsasının operatörü Japan Exchange Group Inc. yüzde 3.2 değer düşerek, Topix Diğer Finansman İşleri Endeksi'ndeki düşüşe öncülük etti. ANA Holdings Inc. ve Japan Airlines Co. en az yüzde 1.3 değerlendi.

Topix Endeksi yüzde 0.1 kayıp ile yüzde 1.1 kazanç arasında dalgalanmasının ardından Tokyo saati ile 14:42 itibariyle yüzde 0.2 kazançla 1,297.01 puana çıktı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 15,769.43 puana geriledi ve yüzde 0.8 oranına ulaşan kazançlarını geri verdi. Yen, dolar karşısında son 2 günde yüzde 1.5 zayıflamasının ardından bugün de yüzde 0.2 değer kaybederek 104.73 düzeyine geri çekildi.

Japon piyasalarında bugün hareketler kısa vadeli yatırımcıların güdümünde ilerlediğine dikkat çeken Mizuho Asset Management Co.'nun Tokyo'daki hisse araştırmaları müdürü Yoshihisa Okamoto, "Haftanın başlarında satış yaptılar, sonra dün bu pozisyonları korudular ve bugün yeterince geri aldılar, şimdi de kâr realizasyonu yapıp, satıyorlar" dedi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri büyük değişiklik göstermedi. Endeks dün yüzde 0.5 artışla bu yılın kayıplarını silerek 1,848.38 puana yükseldi. ABD'nin en büyük 2. bankası Bank of America Corp. çeyrek dönem kazançlarını dörde katladı.