Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Küresel Anketi'ne göre, ABD'nin sanayi ülkelerindeki canlanmayı desteklemesiyle uluslararası yatırımcılar, küresel ekonomi konusunda 5 yılın en iyimser beklentilerine sahip.

İsviçre'nin Davos kasabasında bu hafta yapılacak Dünya Ekonomik Forumu'nun öncesinde Bloomberg kullanıcılarının yüzde 59'u ekonomik görünümün iyileştiğini düşünüyor. Bu rakam Kasım'daki yüzde 33 seviyesinin üzerinde ve anketin yapılmaya başladığı Temmuz 2009'dan bu yana en yüksek düzeyine işaret ediyor.

Bu yıl geçtiğimiz yıldan daha iyimser olduklarını söyleyen anket katılımcılarının yüzde 66'sı, temel gerekçe olarak en zengin ekonomilerinin güçlenmesini görüyor. Standard&Poor's 500 Endeksi geçtiğimiz yıl yüzde 24 yükselirken, anket katılımcılarının yarısından fazlası, varlık balonu endişelerinin gevşemesiyle 2014 için varlık sınıfı seçimlerini hisselerden yana kullandı.

Gelişmiş ülkelerin, piyasalar ve ekonomide güvenin toparlanmasındaki en önemli rolü oynadıklarını belirten Schroeder Equities GmbH'nin yönetici direktörü ve anket katılımcılarından Wilhelm Schroeder, "Şüphesiz, güven büyümenin en önemli faktörü" dedi.