Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Fransa'da seçim anketine katılanlar ve siyaset analistleri, bir sinema yıldızıyla ilişki yaşadığı iddialarıyla öne çıkan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, özel hayatından çok ekonomiye odaklanması gerektiğini söyledi.

Analistler, her şeyden önce Hollande'ın, boşanması ve yeniden evlenmesi konularında kamuoyuna çok fazla detay veren selefi Nicolas Sarkozy'nin hatalarını tekrarlamaması gerektiğini savundu.

Fransızların kişi ve yaptığı iş arasındaki ayrımı net bir şekilde yapan bir halk olduğunu belirten anket şirketi Ifop'un direktörü Frederic Dabi, "Ancak Hollande'ın ekonomiyi kurtarma konusunda dikkatinin dağıldığı hissine kapılmamalılar" dedi.

Magazin dergisi Closer 10 Ocak'taki baskısında, Hollande'ın, sinema yıldızı Julie Gayet'nin apartmanının köşesinde çekilmiş fotoğrafını yayınlamıştı. Haber, Hollande'ın istihdamı desteklemek için düzenlemelerin gevşetilmesi ve vergilerin düşürülmesine dair ekonomi politikalarında önemli bir adımı açıkladığı 14 Ocak'taki basın konferansının hemen öncesinde rastladı.

Hollande'ın sonunda ekonomi planlarına dair net bir çizgiyi ortaya koyduğunu belirten Paris Siyasi Bilimler Enstitüsü'nün siyaset analistlerinden Gerard Grunberg, "Bunu göstermeden kendi özel hayatında da yapmalı" dedi.

Hollande basın konferansında resmi nikahlı eşi Valerie Trierweiler ile zor bir dönemden geçtiklerini ve sorunlarını kendi aralarında çözmeleri için bırakılmaya ihtiyacının olduğunu söylemişti.