Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:34'te güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin rekora ulaşması sonrasında şirket bilançolarının yatırımcıları memnun etmemesi ile dalgalı bir seyir izliyor. Dolar erken saatlerdeki kazançları tersine çevirirken, altın geriledi, doğal gaz ise ABD'nin kuzeydoğusundaki kar yağışı ile emtia fiyatlarındaki yükselişe öncülük etti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 14:00'de 1,842.24 olurken, erken satlerde yüzde 0.6 kazanç ve yüzde 0.3 kayıp arasında dalgalandı. Stoxx Europe 600 Endeksi altı yılın zirvesine dokunurken kazançları sildi. Çin hisseleri para piyasası oranlarının dört haftanın en büyük düşüşünü yaşamasıyla yüzde 1.8 sıçradı. Dolar, euro ve yen karşısındaki kazançları silerken, 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizleri büyük bir değişiklik yaşamayarak yüzde 2.83 seviyesinde. Altın yüzde 1 düşüş yaşarken, Brent petrolü son dört günde ilk defa yükseldi. Türk Lirası rekor düşük seviyeye geriledi.

Verizon Communications Inc., Johnson & Johnson ve Travelers Cos., bilançolar sonrasında yüzde 1.8'in üzerinde kayıp yaşayarak Dow Jones endeksindeki düşüşe öncülük ettiler. Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD ve Birleşik Krallık'taki genişleme ile küresel büyüme tahminini yükseltti. Çin Merkez Bankası, para piyasası oranlarının yükselmesi ile, piyasaya fon sağladı ve borçlanma imkanına girişi genişletti.

Boston Advisors LLC portföy yöneticilerinden James W. Gaul, "Kısa vadede bilançoların iyi gelmeye devam etmesi önemli. Artık eskisi gibi ucuz değiliz, belki de düzgün bir şekilde değerlenmedik bile.Yatırıcı güveni iyimser durumda. Yukarı çıkmak için sadece birkaç iyi habere ihtiyacımız var" dedi.

(21:34'te güncellendi)