Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:56'da güncellendi)

Gelişen piyasalar, Çin Merkez Bankası'nın finansal sisteme fon enjekte etmesinin ardından Çin hisselerinin öncülüğünde 4 günün ilk yükselişini kaydetti. Rusya'nın OAO Gazprom yüzde 4 yükselirken, Türk lirası faiz kararı sonrasında rekor düşük seviyeye zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 yükselişle Londra saatiyle 13:58'de 972.01 puanı buldu. Industrial & Commercial Bank of China Ltd. Hang Seng China Enterprises Endeksi'ne yüzde 2.7 kazançla öncülük etti. Gazprom, şirketin CEO'su Alexay Miller'in Çin'in National Petroleum Corp. Başkanı Zhou Jiping ile yarın Pekin'de görüşmesinden önce 4 ayın en büyük rallisini yaptı. Lira yüzde 1.3 kadar zayıfladı.

Çin Merkez Bankası'nın finansal sisteme 255 milyar yuan enjekte etmesinin ve Çin Yeni Yılı'ndaki nakit talebi için kredi mekanizmasını genişletmesinin ardından Çin'de para piyasası oranları 4 haftanın en sert düşüşünü yaptı. Morgan Stanley ve Goldman Sachs Group gibi bankaların faiz arttırımı beklemelerine rağmen Türkiye merkez bankası tüm faiz oranlarını aynı tuttu.

"Çin Merkez Bankası'nın fon enjeksiyonu bugünün rallisi için çok önemli bir faktör," Londra merkezli Rogge Global Partners Plc.'nin yetkilisi, "Gelişen piyasa hisseleri gelişmiş piyasa hisselerine kıyasla çok daha ucuzlar," diye ekledi.

(16:56'da güncellendi)