Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:35'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Lloyds Banking Group Plc'nin bankacılık sektörünü aşağı çekmesi ve ABD'de imalat sanayinin son sekiz ayda en düşük hızda gerçekleşmesiyle, 2010'dan beri en kötü yıl başlangıcının ardından düşüşe devam etti.

Lloyds Banking Group Plc., çeyreklik finansal verilerini açıklamasından sonra Eylül 2012'den bu yana en büyük düşüşü yaşadı. Colruyt SA, yıllık kâr tahminini azaltmasıyla son iki yılın en büyük düşüşünü yaşadı. Ryanair Holdings Plc ise bu yaz için önceki yıla göre daha fazla bilet rezervasyonu yapılması ile son sekiz ayın en büyük rallisini kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.3 kayıpla altı haftanın en düşüğüne geriledi ve günü 318.21 puandan tamamladı. Endeks Ocak ayında yüzde 1.8 düşüş yaşarken, Arjantin'in devalüasyon kararı sonrası gelişen piyasa paralarının kayıplarıyla, 22 Ocak'taki altı yılın zirvesinden bu yana yüzde 5.3 geriledi.

"Piyasa standartlarına göre bir düzeltme geç kaldı diyebiliriz ama aşırı endişelenmek için de bir sebep bulunmuyor," diyen Danimarka merkezli Saxo Bank A/S'nin yetkilisi Teis Knuthsen, "Çin'deki yavaşlayan büyüme ve Arjantin'deki para türbülansı gelişen piyasa paniklerini yeni bir zirveye çıkardı. Bu yıl 2013'teki kadar boğa piyasası beklemiyoruz ve birkaç aylık daha fazla volatilitenin olduğunu bir süreç bekliyoruz," diye görüş bildirdi.

Euro Stoxx 50 Endeksi'nin volatilite beklentisi göstergesi VStoxx Endeksi ise yüzde 10.1 yükselerek 24.02 olurken, 25 Haziran'dan bu yana en yüksekte.

(19:35'te güncellendi)