Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların bilanço rakamlarını ve ABD'den gelen hizmet ve istihdam verilerini değerlendirmesiyle Asya Borsaları yükseldi; MSCI Asya Pasifik Endeksi 2. gününde de artış kaydetti.

Otomobil üreticisi Mazda Motor COrp., tam yıllık net gelir tahminini yükseltmesinin ardından yüzde 4.7 değerlendi. Sands China Ltd. yüzde 6.9 primlenerek Macau kumarhane operatörlerindeki sıçramaya öncülük etti. Web portalı hizmetleri sağlayıcısı Naver Corp., 4. çeyrek kârının beklentileri aşmasının ardından yüzde 8 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 11:54 itibariyle yüzde 0.4 kazançla 131.69 puana çıktı. Endeksteki 10 sektör grubunun 8'i, enerji ve telekomünikasyon şirketlerinin öncülüğünde yükseldi. Endeks 4 Şubat'ta 5 ayın en düşüğünde kapanmasından bu yana 2 gündür artıda seyrediyor.

Kazanç raporlarının şimdiye kadar iyi olduğunu ve bu nedenle endişe edilecek bir şey olmadığını söyleyen Pengana Capital Ltd.'ın portföy yöneticilerinden Tim Schroeders, "Piyasalar cuma günkü tarımdışı istihdam verisine kadar beklemede kalacak" dedi.

ADP Özel Sektör İstihdam verisi, ABD'deki şirketlerin Ocak'ta 175,000 ile 5 ayın en düşük istihdam artışını kaydettiğini gösterdi.